Солнцевський суд Москви засудив колишнього режисера, сценариста та постановника «Єралаша» Іллю Білостоцького до 14 років колонії суворого режиму. Його визнали винним у педофілії (п. «б» ч. 4 ст. 132 КК РФ), повідомила прес-служба московських судів загальної юрисдикції в Telegram .

Засідання проходило у закритому режимі. Вирок не набрав чинності та може бути оскаржений. Невідомо, чи визнав засуджений провину.

Ілля Білостоцький перебуває у СІЗО з жовтня 2020 року. На стадії слідства його звинувачували за статтею про розпусні дії щодо дитини до 14 років, але пізніше статтю перекваліфікували в дію сексуального характеру із застосуванням насильства або з використанням безпорадного стану потерпілого до 14 років (п. «б» ч. 4 ст. 132 КК РФ).

Ілля Білостоцький – російський режисер, сценарист, актор та продюсер. Народився у Челябінську 1973 року. 2004 року закінчив ВДІК. З 2004 року перебуває у Гільдії кінорежисерів Росії. Відомий як режисер-постановник деяких випусків дитячого кіножурналу «Єралаш» та семи серій серіалу «Слід». Остання робота як режисер — дитячий фільм «Втеча рогатих вікінгів» 2018 року.

Читайте також:

Путіна трястиме: у Чорне море вийшли кораблі НАТО

Цей день буде на його пам'ятнику: названо дату, коли Путін захоче оголосити про свою перемогу

Вишки Бойка після удару ЗСУ продовжують горіти. Фото