У Тюмені на грунті символізму справжній бум. Мало того, що Z-символіку можна зустріти на вулицях міста і одязі тюменців, з'являється вона і на потилицях дітей. Наприклад, одна їх мешканок обласної столиці виголила на потилиці одинадцятирічного сина знак Z на підтримку російської армії. Ось і не дивно, що величезний знак у вигляді букви Z з'явився також на фасаді будівлі філармонії. Однак, Юрій Шевчук з "ДДТ", як виявилося, не фанат такої символіки і прийняв радикальне рішення.

Стало відомо, що лідер рок-групи " ДДТ " Юрій Шевчук відмовився грати концерт у залі з символікою у вигляді літери Z. Заходи повинні були пройти 20 і 21 квітня в Тюменській філармонії.

Про те, чому були скасовані концерти легендарного колективу в Тюмені, особисто розповів лідер групи "ДДТ" Юрій Шевчук В інтерв'ю журналісту Олександру Плющеву на його YouTube-каналі.

Як виявилося, на фасаді Тюменської філармонії з ініціативи колективу був розміщений величезний знак у вигляді літери Z. Це сталося після того, як 4 квітня директор філармонії опублікував свою красномовну політичну заяву.

"На знак підтримки рішення нашого Президента Про проведення спеціальної військової операції на Україні, військовослужбовців нашої армії, переважною більшістю працівників нашого трудового колективу було прийнято рішення провести акцію і розмістити на головному фасаді будівлі Тюменської філармонії символ перемоги над неонацизмом "Z". Ми твердо віримо в те, що російський солдат, як це завжди було в нашій історії, повернеться на свою рідну землю з високо піднятою головою. Ми пишаємося армією нашої країни!",- заявив директор Тюменської філармонії Олександр Березін.

При цьому у лідера рок-групи " ДДТ " Юрія Шевчука на цей рахунок своя принципово пацифістська позиція.

"Повинні були грати в Тюмені, але от не сталося. У нас був зал заявлений для концерту, і там вони намалювали величезну букву Z. ми відмовилися там грати, хотіли перенести концерт в інший зал, а інший зал нам вже не дали", — пояснив скасування концерту Юрій Шевчук.