Одного за іншим COVID - 19 забирає відомих людей. Народний артист Росії Валерій Гаркалін, режисер Андрій Малюков, народний артист Володимир Меньшов, радянський і російський режисер Валерій Лонський і багато інших знаменитостей покинули цей світ від наслідків коронавірусної інфекції. Сумно те, що цей список поповнюється практично кожен день.

Так, стало відомо, що у віці 76 років пішов з життя радянський і російський драматург і сценарист Едуард Акопов, який написав сценарії до таких відомих фільмів як "Будьте моїм чоловіком" і "людина з бульвару Капуцинів". Чоловікові було 75 років.

Трагічну звістку в п'ятницю, 4 лютого, повідомили в Гільдії драматургів Союзу кінематографістів РФ, посилаючись на родичів письменника.

"Причиною смерті став інфаркт, — повідомила керівник прес-служби Спілки кінематографістів Олена Ретунська журналістам, зазначивши, що сценарист помер ще 31 Січня.

Про дату і місце прощання і похорону поки невідомо, так як останнім часом сценарист жив в Лос-Анджелесі.

Едуард Акопов народився в 1945 році в Баку. У 1967-му закінчив Азербайджанський інститут нафти і хімії, після навчання працював на заводах і в наукових інститутах, проте студентом почав писати свої розповіді і друкуватися, що і визначило його майбутню долю.

У 1972-му Акопов закінчив Вищі курси сценаристів і режисерів, його дипломною роботою був сценарій "людина з "Олімпу". Після цього він почав працювати над масштабними проектами у сфері кіно.

За роки своєї творчості Акопов написав сценарії до більш ніж тридцяти фільмів. Едуард Тигранович був найбільш відомий за сценарієм до фільму "Людина з бульвару Капуцинів", де головні ролі виконали Андрій Миронов, Олександра Яковлєва, Микола Караченцов і Олег Табаков.

Також на рахунку Акопова сценарії таких прославлених радянських і російських фільмів, як "Бабусин онук" з Арменом Джагарханяном, "Солдат і слон" Кесаянца, "здається квартира з дитиною" з Віталієм Соломіним, "недільний ТАТО" Наума Бірмана, культові "Друг" і "Парк радянського періоду", а також зустрінутий з обуренням ремейк-продовження "людина з бульвару Капуцинок" 2010 року, знятий все тією ж Аллою Суриковою.

Акопов був першим керівником Гільдії сценаристів СРСР.

Раніше "Hyser" писав про те, що дочка Хіта Леджера пішла по стопах знаменитого батька.

Також наш портал повідомляв, що донька Анастасії Заворотнюк прокоментувала останні чутки про стан її матері.

Нагадуємо, що не стало зірки " маршу турецького "і серіалу"Ранеток".