Неділя, 30 січня 2022 року, надовго залишиться гірким спогадом для всіх шанувальників радянського кіно. Ще б пак, вранці стало відомо, що з життя пішов один з найбільш затребуваних режисерами і улюблених глядачами радянських кіноартистів Леонід Куравльов. А вже в обід глядачі оплакували смерть кінорежисера Віктора Мережка. Останнього сьогодні, 3 лютого, проводили в останню путь.

Так, в Москві попрощалися з режисером і актором Віктором Мережко. Церемонія пройшла в Центральному Будинку кіно. Попрощатися з режисером прийшли його рідні, шанувальники, друзі та колеги.

ДО РЕЧІ, труну встановили так, щоб до нього був вільний прохід, а навколо розставили вінки, які в достатку прислали покійному метру.

З впізнаваних осіб на прощанні можна було побачити актрису Людмилу Зайцеву, голову комісії Мосміськдуми з культури і масових комунікацій Євгенія Герасимова, письменника і драматурга Аркадія Ініна, заслуженого артиста РФ Бориса Галкіна, художника Нікаса Сафронова та інших.

ДО РЕЧІ, Нікас Сафронов під час прощального слова розповів, що Мережко "потрапляв в тему, в народ", тому його фільми "йшли на ура завжди".

"Його сценарії брали кращі режисери - від Никоненка до Михалкова. І всі фільми йшли на ура завжди", - сказав на громадянській панахиді Сафронов.

Вшанував пам'ять покійного в жалобній промові і постановник Євген Герасимов. Він зазначив, що картини його колеги можна відрізнити навіть по репліках і переглядати нескінченно.

"Мій перший фільм був знятий за його сценарієм. Ще вдень у день його відходу я хотів зателефонувати. Думав зустрітися. Твої картини залишаться в пам'яті друзів назавжди. Це був дуже цілісний чоловік, вірний своїй справі, дружині і дітям. Добрий, щирий. І він завжди виявляв себе як справжній чоловік", - поділився режисер.

Зазначимо, що осиротілі спадкоємці 84-річного артиста, дочка Марія і син Іван, намагалися триматися на церемонії поруч. У якийсь момент убита горем сестра навіть опинилася в обіймах брата. Марія та Іван намагалися кріпитися, спілкуючись з гостями траурної церемонії.

син Іван і дочка Марія проводили Віктора Мережко в останню путь. Фото: Олександр Щербак/ТАСС

Після завершення церемонії труну з тілом Мережко проводили з дому кіно пол оплески скорботних. Згідно з останньою волею Мережко, його поховали поруч з дружиною, яка померла 24 роки тому.

Віктор Мережко помер на 85 - му році життя 30 січня. Як повідомила дочка сценариста, він вступив до лікарні з сильним ураженням легенів, можливо, у нього був COVID-19. Вона також поскаржилася на безглуздість операції, яка була йому проведена за кілька днів до смерті.

Раніше "Hyser" писав про те, що дочка Хіта Леджера пішла по стопах знаменитого батька.

Також наш портал повідомляв, що донька Анастасії Заворотнюк прокоментувала останні чутки про стан її матері.

Нагадуємо, що не стало зірки " маршу турецького "і серіалу"Ранеток".