Коли з життя йдуть великі люди, їх смерть стає народним горем і через свій високий статус вони, як правило, знаходять свій останній притулок на головних цвинтарях країни. Що вже говорити про сотні, а то й тисячі шанувальників, які хочуть віддати шану кумиру і море квітів, якими засипають могилу. Ось тільки цього разу все було зовсім по-іншому.

Прощання з народним артистом РРФСР Леонідом Куравльовим планувалося спочатку провести в Центральному будинку кінематографістів, проте щось пішло не так і коротка церемонія прощання і відспівування відбулися в Центральній клінічній лікарні у вівторок, 1 лютого.

При цьому за бажанням родичів актора траурні заходи пройшли в закритому форматі.

Прощання почалося рівно об 11: 00. Незадовго до цього в зал внесли вінок від кіностудії "Мосфільм", також можна було помітити вінки від дітей і онуків артиста, президента Росії, уряду РФ і Міністерства культури.

Першим взяв слово голова комісії з культури і масових комунікацій Мосміськдуми Євген Герасимов. Він зазначив, що за життя Леонід Куравльов був напрочуд скромною людиною і це при тому, що його творчістю захоплювалися мільйони. Саме скромністю Герасимов пояснив те, що діти і родичі не захотіли організовувати прощання в Будинку кіно.

"Він був від землі, самородком. Його Милославського будуть довго дивитися і дякувати Леоніду Куравльова за його талант", - сказав біля труни актора Євген Герасимов.

Одним з небагатьох артистів, хто відвідав церемонію прощання був народний артист Росії Сергій Степанченко, який разом з Куравльовим в 2001 році знімався в серіалі "сищики".

Що ж стосується родичів, то на церемонії були присутні діти актора: син Василь, якого назвали на честь письменника Василя Шукшина і дочка Катерина, яка зараз живе в квартирі батька в знаменитому будинку на набережній. Були і два старших онука Куравльова-Степан і Федір, а ось молодшого Григорія, якому 11 років, біля труни Діда ніхто не помітив.

Під час прощальної промови син Василь сказав: "не прощаємося, ще зустрінемося!", а онук зізнався, що зберігає номер діда в телефоні.

"ТАТО, для мене ти не помер, а перейшов в інший вимір. Ми в майбутньому будемо спілкуватися через твоїх героїв, через добрі дитячі спогади, які залишилися про тебе і про маму. Спасибі тобі велике!"- сказав Василь Куравльов.

Відомо, що на кладовищі нікого зі сторонніх не пустили. Актора поховали на Троєкуровському кладовищі в родинному похованні, де раніше була похована дружина Куравльова Ніна Василівна.

Відзначимо, що Куравльов помер у 85-річному віці. Останні дні артист провів у московському хоспісі імені Мільйонщикової, куди його перевели з лікарні в Комунарці 21 січня після перенесеної коронавірусної інфекції.

Раніше "Hyser" писав про те, що дочка Хіта Леджера пішла по стопах знаменитого батька.

Також наш портал повідомляв, що донька Анастасії Заворотнюк прокоментувала останні чутки про стан її матері.

Нагадуємо, що не стало зірки " маршу турецького "і серіалу"Ранеток".