Армен Борисович Джигарханян, Валентин Йосипович Гафт, Михайло Михайлович Жванецький та багато інших - щороку людство несе непоправні втрати. На жаль, в останні дні грудня ще одна сумна звістка обрушилася на всіх цінителів театру і кіно.

Так, стало відомо, що після тривалої хвороби в Санкт-Петербурзі помер актор Вадим Лобанов, відомий глядачам за серіалами" Вулиці розбитих ліхтарів "і"Мажор". Чоловікові був 81 рік.

Трагічна новина з'явилася на сайті Санкт-Петербурзького державного університету у четвер, 23 грудня. Відомо, що майстер, який сповідував кращі традиції національної акторської школи, Вадим Лобанов стояв біля витоків створення в 2006 році в Санкт-Петербурзькому університеті кафедри театрального мистецтва ІС тих пір був її беззмінним керівником.

"Чудовий майстер... Учні назавжди збережуть пам'ять про нього у своїх серцях", - сказано в офіційному повідомленні вузу.

Глядачеві він полюбився з середини 80-х років. Його перша роль - слідчий Сажин у фільмі" переступити межу " в чудовому дуеті з актрисою Тетяною Васильєвою.

З кінця 1990-х Вадим Лобанов знімався в телесеріалах, в тому числі таких популярних, як "Агент національної безпеки", "Забійна сила", "Мажор" і "Вулиці розбитих ліхтарів".

Всього ж за свою кар'єру в кіно артист Лобанов знявся в 70 фільмах. Інші фільми з його участю:" Моонзунд " (1987 рік)," Сталінград "(1989 рік), " Бідний, бідний Павло "(2003 рік), "пан оформлювач"," Російський ковчег", "Майстер і Маргарита", "ідіот", "Брежнєв", "вежа", "Гоголь" і багато інших.

Також артист зіграв близько 140 ролей в театрі. У 1984 році він був прийнятий в Малий драматичний театр (Ленінград). Також служив в БДТ, в "Балтійському домі" і театрі Комедії імені Акімова.

Раніше Hyser писав, що днями в Москві попрощалися з режисером фільму "Асса" Сергієм Соловйовим", який помер на 78-му році життя через проблеми з серцем.

Нагадавши, у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.