Про нього говорять, що він залишив після себе шикарне творча спадщина – від екранізації класики до культових картин, що піднімали гострі теми сучасності, а також запалив безліч яскравих зірок і відкрив нові грані таланту визнаних акторів.

Так, у понеділок, 13 грудня, стало відомо, що в Москві в результаті важкої хвороби, а саме проблем з серцем помер відомий російський режисер і сценарист Сергій Соловйов. Режисерові фільмів "Асса"," Чорна троянда - емблема печалі, червона троянда - емблема любові "і" Сто днів після дитинства " було 77 років, пишуть росЗМІ.

Виявляється, останнім часом Сергій Соловйов був частим пацієнтом в лікарнях, а все на грунті переживань пов'язаних зі смертю в 2018 році сина Дмитра. У чоловіка були ускладнення, пов'язані з грипом - це і підірвало здоров'я Соловйова старшого.

Посилаючись на слова заступника голови Спілки кінематографістів Росії Клима Лаврентьєва, журналісти росЗМІ вже повідомили, що церемонія прощання зі знаменитістю пройде в четвер, 16 грудня. Режисера Сергія Соловйова планують поховати на Троєкуровському кладовищі.

Після того, як Соловйов закінчив режисерський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії в 1969 році, він 18 років присвятив кіностудії "Мосфільм". Там він писав сценарії для художніх і документальних фільмів і в 1969 році дебютував з новелами "від нічого робити" і "пропозиція" в кіноальманасі "сімейне щастя" за розповідями Антона Чехова.

До речі, і надалі він ще не раз звертався до класики, знявши картину "Станційний доглядач" (1972) за повістю Олександра Пушкіна і масштабну драму "Анна Кареніна" (2008) за романом Льва Толстого.

Всього ж за роки творчості Сергій Соловйов зняв понад 20 картин, в його роботах з'являлися такі актори як Станіслав Говорухін, Сергій Шакуров, В'ячеслав Тихонов, Михайло Ульянов, Микита Михалков, Олег Янковський, Олександр Абдулов і багато інших.

Раніше Hyser писав, що син актриси Ніни Ургант Андрій Ургант і її онук Іван Ургант на прощанні з артисткою в Александрінському театрі сиділи окремо.

Нагадавши, у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.