Політичний експерт Юрій Романенко вважає, що настав той час, коли ми всі маємо зрозуміти, що є стратегічними цілями України у війні з російськими окупантами.

Про це він заявив у бесіді з Миколою Фельдманом та Олексієм Арестовичем.

"Ми маємо відповісти на запитання: що є нашими стратегічними цілями у цій війні? Зараз ми підходимо до такого роздоріжжя, яке називають точкою біфуркації. Рішення, що приймається у точці біфуркації, виводить суб'єкта на якісно інший сценарій. І потім у цю точку повернутися вже неможливо. Тому ми підходимо до тієї точки, коли ми маємо визначитись із пріоритетами”, - зазначає Романенко.

За його словами, є ще одне питання, яке багато хто чомусь не хоче обговорювати.

"Що є метою цієї війни в Україні? Метою України у цій війні є гарантії безпеки. Уявімо, що Україна перемогла у цій війні, вийшла на межі 91-го року, але абсолютно не отримала гарантій безпеки. Ми виходимо з зруйнованою економікою, з спустошеними територіями, з мільйонами людей, які перебувають за кордоном, з розлюченим населенням, яке знаходиться на території ЛНР, ДНР, у Криму…

І ми не маємо гарантій безпеки, Захід чомусь не хоче нам їх давати. А Росія хоче відіграти ситуацію. Питання: чи є вихід на межі 91 року закінченням війни для України? Очевидно – ні”, - резюмує експерт.

Читайте також:

Повертатиметеся всю ніч: названі продукти, які викликають безсоння

Навіть Петросяна переплюнув: Медведєв розповів про вступ Львова до НАТО

Свербить голова і випаде волосся: як часто потрібно міняти подушки і коли їх потрібно прати