Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович відреагував на заяву Ірини Фаріон про те, що вона не вважає українцями тих бійців ЗСУ, які воюють проти росіян, але спілкуються російською мовою.

"Війна – старша масть. Правила там встановлюються явочним порядком. Фактично, ЗСУ неформально пропонують реальний мовний стандарт, як він встановлений самою практикою: документообіг та офіційне спілкування українською, ділове та неформальне – на якому зручніше.

Солдату у бою не до перекладу. Він кричить тією мовою, яка в ній укорінена. Зверніть увагу - скільки солдатів віддає команди в бою російською, і це часто зовсім молоді люди. Вмирати та вбивати, перекладаючи на ходу, не виходить і мова матері не оминути", - резюмував Арестович.

Нагадаємо, раніше скандальна Ірина Фаріон в ефірі шоу "Рандеву" з Яніною Соколовою назвала воїнів ЗСУ, які вибивають російських окупантів з території України, але спілкуються російською, "збродом".

"Що вам, хлопці, заважає, коли ви такі сильні і ви такі розумні? Що вам заважає виконувати 29 статтю закону Про Збройні Сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії Це зброд тоді!

Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не розмовляють українською. Так нехай себе назвуть росіянами, та й годі. Що їм заважає? Чому вони такі очманілі? Чому зійшлося саме українською мовою? Вони такі великі патріоти, покажіть свій патріотизм. Вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка, який все своє життя практично прожив за межами України, але створив із цієї української мови пам'ятник нашому життю", - заявила Фаріон.

Читайте також:

Вам залишився місяць життя: як організм попередить про раптовий серцевий напад

Квартира згоряє за 10 хвилин: які пристрої в жодному разі не можна включати в подовжувач

Виїхати за кордон із дитиною тепер буде простіше: що потрібно знати українцям

"