Редактор порталу “Хвиля” Юрій Романенко заявив, що українці мають пережити дуже важку зиму. З одного боку, окупанти продовжать обстрілювати українську інфраструктуру, а з іншого, наші чиновники погано підготувалися до надзвичайних ситуацій, які можуть охопити взимку.

А якщо не пощастить і тиждень буде мінус двадцять? А якщо буде мінус двадцять і прильоти ракет? дошки?”, - зазначив Романенко, якого цитує Politeka .

За словами Романенка, Міністерство енергетики "нарешті прокинулося" у вересні місяці і заявило про те, що через очікувані атаки росіян на нашу енергосистему, ми повинні збільшувати видобуток вугілля для того, щоб уникнути відключень світла взимку.

Виникає багато питань, чому цим вирішили зайнятися лише зараз, коли до старту опалювального сезону залишається трохи більше місяця, ніж профільне відомство займалося весь цей час.

"За півтора місяці до опалювального сезону і через півтора роки війни за щучим наказом, за моїм бажанням видобуток вугілля вирости раз-два! Минулої зими ми так впоралися, що дасть Бог і цій впораємося, а якщо не впораємося, то скажемо, що це все агресор та прокляті соціології" - обурюється Романенко.

Читайте також:

Снігові бурі та морози під мінус 25: синоптики розповіли, якою буде зима

Такий пройде і болота, і на городі не застрягне: як виглядає всюдихід, зроблений з "малютки" Daewoo Matiz

Так робили ще за старих часів: що треба зробити на городі, щоб підготувати його до зими