Екс-радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що на ставлення Америки до України впливає передвиборча кампанія, що неформально розпочалася в США, передає Politeka .

“Якщо дивитися на факти, то що ми бачимо? Американці призначили в Україні двох представників з аудиту коштів, що йдуть до нас. Звідки ноги зростають? Справа в тому, що в Америці вже на повну вирує виборча кампанія, де-факто. Республіканці оголосили імпічмент. Це не додає любові сторонам. Коли спілкуєшся з американськими елітами, то складається враження, що вони у Громадянській війні”, - наголошує він.

Арестович переконаний, що основна проблема між республіканцями та демократами створює різницю у релігійних поглядах і що відносини між Зеленським та Америкою натяглися.

"Ми бачимо, що президентові в останній момент відмовляють у виступі в Нижній палаті парламенту, якою керують республіканці. При цьому вони проголосували потім за додаткову допомогу Україні у розмірі 300 млн., але вони почали дуже чітко проводити лінію між Україною та своїм ставленням до Зеленського і його адміністрації.Це дуже добре відчувається і показує втрату довіри.Втрата довіри не в цілому, а здатність впоратися з корупційною тематикою.Ситуація дуже специфічна, тому що президент стоїть на трьох чітких позиціях.Перша – ми не домовлятимемося зовсім, на переговори не підемо Друга - давайте більше допомоги, інакше Україна програє. Третя - ми ефективно боремося з корупцією.де кожна із сторін займає принципову позицію", - каже він.

Зараз, на думку Арестовича, Україна з'являється в Америці в негативному сенсі, через що нам слід готуватися до нелегкої боротьби.

“Підсумок: український трек є одним із головних із трьох питань. Та й там десь маячить Хантер Байден. Ті, хто почав імпічмент, зробили це одним із наративів усієї передвиборчої кампанії. І там Україна з'являється постійно, і в негативному сенсі. Тому у нас попереду дуже нелегка боротьба", - наголошує він.

Олексій Арестович вважає, що весь цей рік, поки триватиме передвиборча кампанія в США, ми зазнаватимемо всебічного тиску з боку Америки. І кожен пакет допомоги на 2024 рік йтиме лініями посилення. І рік у цьому сенсі буде нелегким для українсько-американських відносин.

Читайте також:

Його важко відрізнити від нової іномарки: як міг виглядати "горбатий" ЗАЗ у наш час

Тримайтеся від них подалі: в Україні з'явилися небезпечні соуси, якими можна отруїтися

Вас будуть просити робити їх постійно: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром