Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович переконаний, що необхідно зняти обмеження, що ставляться перед правоохоронними органами та спецслужбами щодо розслідування корупційних справ. Він пропонує встановити гарантовану премію для конкретної групи співробітників, які успішно розкривають злочини, і ця премія становитиме 1% від розкритої суми злочину. Таким чином, створюються стимули для боротьби з корупцією та підтримання справедливості.

"Максимальне спрощення правил і регуляцій (передусім новий ліберальний Митний та Податковий кодекси, адміністрування податків та зборів не повинно перевищувати за часом півгодини на тиждень і бути переважно автоматичною функцією). Виховання у суспільстві нетерпимості до корупції, починаючи з дитячого садка", - зазначає Арестович, якого цитує Politeka .

Крім того, він пропонує запровадити презумпцію винності для чиновників та членів їхніх сімей. Це означає, що у разі звинувачення чиновника в корупції вважатиметься, що він винен, доки не буде доведено оборонну позицію. Ця ідея спрямована на підвищення відповідальності серед чиновників та запобігання корупції в їхньому оточенні, сприяючи більшій прозорості та чесності у діяльності державних службовців.

Читайте також:

На білизні навіть немає натяку: Наталка Денисенко вирішила показати "заборонені вигини"

Тепер пенсії підвищать за новими правилами: обіцяють, що середня виплата становитиме 6 тисяч

Ви навіть не уявляєте, наскільки це смачно: рецепт закуски з оселедця з сиром та сметаною