Політолог та головний редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко розкритикував ситуацію, яка пов'язана з конфліктом між Україною та Польщею щодо торговельних відносин.

Романенко також зазначив, що в жодному разі не можна псувати відносини з таким важливим партнером та союзником, як Польща, передає Politeka .

"Божевілля в чистому вигляді. Втягуватися в торгову війну з країною, яка дає 15% експортної виручки і є ключовим хабом з доставки зброї в Україну. Тупо божевілля. Або розрахунок? Як думаєте?", - написав Романенко у себе в телеграм-каналі .
І опублікував відповідну інфографіку.

“Я вважаю, що поки Україна не має альтернативи Жешуву, вона може програти війну, якщо тупо лізтиме в **** по всіх фронтах. Саме так робили УНР та Директорія, коли, наприклад, на Паризькій конференції один із делегатів кричав Черчиллю, що «натовче йому піку». Черчілль, втім, цього навіть не помітив, а на самій конференції було повністю проігноровано інтереси України.

Тому всі любителі помахати шашкою, тому що щиро впевнені, що весь світ винен Україні, при продовженні такої політики ризикують опинитися у ситуації, як Директорія у 1919 році”, - зазначив Романенко.

Він закликає подумати, які аргументи має Україна вплинути на Польщу, а які у Польщі на Україну.

“Україна залежить від Польщі більше, ніж Польща від України. Тому за спроби шантажувати Польщу заздалегідь приречені на провал. Але найнебезпечніше, що ми втяглися у такі конфлікти не лише з Польщею, а й із США, Ізраїлем, Британією, Словаччиною. Причому залежність від США є тотальною. Наївно думати, що всі вони будуть заплющувати очі на цей впертий шантаж та цілковите ігнорування реальності нашими «геніями». Результатом буде неминуча, жорстка посадка, де жодної соломи не буде”, - підсумував Романенко.