Стрічки новин 19 вересня розпочали рясніти тривожними заголовками про те, що Азербайджан заявив про початок "локальних антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху. До речі, Нагірний Карабах вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану.

Москва відразу ж заявила про "стурбованість" через поновлення Азербайджаном бойових дій у Карабаху і стверджує, що Баку не попереджав російський "миротворчий контингент" про свої плани.

Тим часом український політолог, співзасновник Українського інституту майбутнього політичний експерт Юрій Романенко розповів, чому Україна може повчитися в цій історії.

"Ільхам Алієв вкотре викладає українській еліті, як потрібно захищати національні інтереси і що таке системна внутрішня та зовнішня політика. Алієв зробив ставку не на гопак і танці з бубнами, а на переозброєння армії за рахунок розвитку економіки, куди пустили великі ТНК, які пов'язали Азербайджан з інтересами Заходу, Туреччини.

Системна внутрішня та зовнішня політика привели Азербайджан спочатку до перемоги у Другій Карабахській війні, а тепер висока ймовірність, що він повністю поверне під свій контроль весь Карабах. Якщо не зараз, то через якийсь час. Отак виглядає справжня політика, а не пускання кривавих бульбашок, як у нашому випадку", - повідомив Романенко у своєму Телеграм-каналі .

Читайте також:

ЗСУ завдали нового удару по російським бойовим кораблям: один з них уже не скоро з'явиться в морі

Під дачі чи городи: кому з українців почнуть роздавати безкоштовну землю

Путін уже хоче швидше все закінчити: що розповів Ердоган про їхні переговори