Український політолог, співзасновник Українського інституту майбутнього, політичний експерт Юрій Романенко наголосив, що в Адміністрації президента США вирішили виділити окремий статус для людини, через яку йдуть десятки, а то й сотні мільярдів доларів, повідомляє Politeka .

«І ці плани обговорювалися давно, я їх бачив ще більше, ніж півроку тому. Бачив фонди, які готувались ще тоді. І ось, схоже, все вже починає вступати в таку логічну фазу, коли Штати починають заганяти, як-то кажуть, кулю в лузу.

Ця «куля» довго ігнорувала їхні сигнали, не хотіла виконувати вимоги повністю, перебуваючи на забезпеченні, вигадувала якісь агрументи, чому ми такі унікальні і чому ми не розвертаємо своє виробництво зброї, яку ми могли б розгорнути, не витрачаючи величезні кошти на плитку і все інше. І продовжуємо клянчити гроші у Штатів та Європи практично на все», - наголосив Романенко у монострімі «В Україну їде американський ревізор».

Штати, за словами Юрія Романенка, таку позицію довго терпіли і нарешті цей терпець урвався.

«Після Вільнюса Штати почали тиснути на адміністрацію Зеленського і на самого нашого президента, щоб він почав якнайшвидше робити реформи і збільшувати ефективність», - повідомив Романенко.