Нове призначення на Одеську митницю викликало шквал невдоволення, адже персона Сергія Грінчишина досить відома у суспільстві. Докладніше - у матеріалі "Акцентів" .

Журналіст-розслідувач Євген Плінський пояснив , кого призначили керувати Одеською митницею.

"Одеську митницю сьогодні остаточно оформили під повний контроль нового голову Одеської військової адміністрації Олега Кіпера. Нікого не здивувало, що начальником митниці був призначений "ветеран митно-контрабандної" служби Сергій Грінчишин. Саме його кілька тижнів називали креатурою Кіпера та тадам!!! Такі призначили" "Сталося це за погодженням (офіційним та понятійним) Сергія Марченка, який нещодавно зізнався, що митниця працює під силовиками, зізнався і відписав екс-прокурору Києва одну з ТОП-3 митниць країни. без них", - пояснює Євген Плінський .

Також журналіст додав інформаційну довідку, що переходить під контроль Кіпера-Грінчишина.

«Але давайте до справ. Що таке сьогодні Одеська митниця? Аграрний експорт. йшов у поромами та контейнеровозами до Одеси, зараз йде в порт Констанца, Румунія і далі фурами в Україну, його потік лише зростає, як і пропозиції мінімізаторів та оптимізаторів.стандартна пропозиція.Імпорт палива. гирло Дунаю, а зараз про це навіть страшно говорити. Особливо зараз після повернення ПДВ і акцизу з компліментом Козловського? це золота жила", - пише Євген Плінський.