Гучне затримання прокурорів у Закарпатській області стає не таким гучним. Справа у тому, що новини про корупційну схему, яка розквітла у регіоні дивним чином зникають з мережі, пише портал Акценти.

Днями низка місцевих ЗМІ повідомила про гучне викриття на Закарпатті - під час отримання другого траншу хабаря у розмірі 30 000 доларів в санаторії "Деренівська купіль" співробітниками СБУ, ДБР, БЕП було затримано прокурорів Ужгородської окружної прокуратури: Вайда В.В. та Нам’як Ю.Ю. Також було затримано співробітників УСР та ГУНП.

За іншими даними, йдеться про хабар у 100 тисяч доларів США. Співробітниками Служби безпеки України було затримано заступника начальника одного з відділів Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та заступника керівника Ужгородської прокуратури за "вирішення" питань, пов’язаних з наркотиками.

Потім у місцевих правоохоронних органах пройшла низка обшуків: провелися оперативно-розшукові роботи у більш ніж 20-и фігурантів справи.

Журналісти припустили, що Закарпатська прокуратура і ГУНП працюють у тісній співпраці щодо "кришування" злочинів типу незаконних будівництв, незаконного відчуження земель громади. З цим і пов'язаний чималий хабар.

Але згодом інформація про такий великий хабар та гучні затримання почала попросту зникати з Інтернету.

Колишній народний депутат Ігор Мосийчук у своєму телеграм-каналі допускає, що на місцеві медіа чинять вплив та вони були змушені видалити інформацію. Також Ігор Мосійчук припускає, що затримані на гарячому прокурори та правоохоронці спробують за давньою схемою "порішати" питання.