У НАТО висунули нову вимогу для України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що чекає від України "більшого", якщо вона хоче стати членом альянсу. Про це інформує видання Defense News.

Єнс Столтенберг зазначив, що Україна є країною-претендентом на вступ до НАТО. Він додав, що між альянсом і Україною є різні програми з дотримання зобов'язань, зокрема боротьба з корупцією.

Генсекретар НАТО підкреслив, що Україна вже почала виконувати ці програми, однак для вступу до Альянсу потрібно більше, ніж зроблено на даний момент.

Варто відзначити, що раніше міністр закордонних справ України заявив, що Україна провела достатню кількість реформ для отримання ПДЧ.

До слова, напередодні глава держави Володимир Зеленський заявив, що через російську агресію Україна знаходиться в небезпеці. Він зазначив, що на кін поставлено багато чого, зокрема незалежність держави. Тому Україні потрібно в найкоротші терміни вступити в НАТО. Зеленський додав, що поодинці Україні не впоратися з Росією, тому вступ до Альянсу як ніколи важливий. Він підкреслив, що якщо в НАТО дійсно вітають приєднання України, то там не стануть відкладати це питання і незабаром приймуть рішення. Також за словами президента ПДЧ в НАТО хоч і не є членством, але показує, що в найближчому майбутньому Україну бачать в членстві Альянсу.

Крім того, гарант заявив, що впевнений в тому, що Україна стане членом НАТО і вважає проблемою, то що його впевненість не поділяє частина українців.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський розповів про неочевидну зброю Російської Федерації.

Також наш портал інформував, що в Україні з'явитися новий тип військ, який забезпечуватиме безпеку в кіберпросторі.

Нагадаємо, що експерт розповів, чи зважиться глава Кремля Володимир Путін віддати наказ про повномасштабний наступ на Україну.