Український глава Володимир Зеленський зробив заяву про те, що Україна не може нескінченно бути на порозі вступу до Європейського Союзу і членства в НАТО. Він чекає дій від європейських партнерів.

Про це президент України сказав в інтерв'ю газеті Le Figaro напередодні свого візиту до Франції. Володимир Зеленський підкреслив, що європейські партнери повинні нарешті перейти від розмов до розв'язання цих питань.

Глава держави підкреслив, якщо Євросоюз і зокрема президент Франції Еммануель Макрон вважають Україну "членами Європейської сім'ї", то вони повинні діяти відповідним чином.

Крім цього, Володимир Зеленський висловив жаль у зв'язку з тим, що у Еммануеля Макрона "краще відносини" з главою Російської Федерації Володимиром Путіним, ніж з ним. Йому шкода, що це відбувається в той момент, коли Україна потребує підтримки.

При цьому, відповідаючи на питання, чи мертвий сьогодні "нормандський формат", український лідер заявив, що цей "процес зупинився", оскільки РФ все блокує. На думку президента України, на цей час головним питанням є те, чи готова і чи хоче Росія припинити війну.

Додамо, президент Володимир Зеленський зустрінеться в Парижі зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном у п'ятницю, 16 квітня. Президенти говоритимуть про перекидання російської армії до українських кордонів.

До розмови Зеленського і Макрона приєднається канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка вже виступила з чіткою заявою на підтримку Україні.

Варто також відзначити, що в офісі французького лідера Емманюеля Макрона перед зустріччю з Володимиром Зеленським зробили заяву, що "суверенітет України знаходиться під загрозою" на тлі нинішнього масштабного стягування Росією військ до кордонів.

Раніше "Нyser" писав про те, що Володимир Путін на тлі стягування військової техніки до українських кордонів, висунув Україні ультиматум.

Також наш портал повідомляв, колишній радник Путіна розповів, коли Росія нападе на Україну.

Нагадуємо, Дмитро Кулеба заявив, що Російську Федерацію очікують страждання в разі, якщо її війська перетнуть кордон нашої країни.