У Пентагоні відреагували на загострення ситуації на Сході України

Не так давно в збройному конфлікті на Донбас відбулося загострення, яке схвилювало як український уряд, так і міжнародних партнерів України. Цього разу на події останніх днів відреагували в Пентагоні. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНН".

Повідомляється, що в Пентагоні висловили свою стурбованість відновленням збройного конфлікту в Східній Україні через повідомлення про скупчення російських військ неподалік від українських кордонів і Криму. За словами прес-секретаря Міністерства оборони Джона Кірбі, повідомлення про переміщення російських військ Пентагон отримав від українських військових.

Дії Росії він назвав "підривними", оскільки вони зводять нанівець всі праці щодо деескалації конфлікту, досягнуті за допомогою домовленостей ОБСЄ, підписаними ще в липні минулого року.

У зв'язку з цим в Пентагоні висловлюють свою стурбованість щодо збільшення кількості порушень і загальної напруженості і обговорюють це питання зі своїми союзниками по Північноатлантичному альянсу.

Варто відзначити, що цивільна Спеціальна моніторингова місія ОБСУ в Україні за останні кілька днів повідомила про сотні порушень режиму припинення вогню. Крім того, минулої п'ятниці, 26 березня, на Донбасі загинуло чотири українських військовослужбовців, ще двоє отримали поранення.

Зазначимо, що сьогодні, 1 квітня, сталася телефонна розмова між міністром закордонних справ України Дмитром Кулбою і державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Крім того, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США обговорив з Хомчаком роль України в підтримці миру в Європі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 30 березня у Верховній Раді пройшло екстрене засідання парламенту, за підсумками якого народні депутати звернулися до Російської Федерації з вимогою зупинити будь-які бойові дії на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ України відреагували на те, що російський уряд звернувся до представників Франції та Німеччини, щоб зібрати зустріч з питань Донбасу, в якій Україна не візьме участі.

Також "Hyser" писав, що колишній президент України і чинний глава делегації в Тристоронній контактній групі від України Леонід Кравчук пояснив, в чому причина різкого загострення ситуації на Донбасі.