У Російській Федерації знову заговорили про відновлення військових дій в Україні

Про те, що в Кремлі "стурбовані" загостренням конфлікту на українському Донбасі, і в цьому винна наша країна, а російських військовослужбовців там немає, повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс".

За словами прессекретар Володимира Путіна, Російська Федерація висловлює стурбованість через зростаючу напруженість, бо дії української сторони можуть призвести до війни. Що, вважає Пєсков, в Кремлі не хотіли б побачити. Втім, "голос Путіна" поправив, що має на увазі "громадянську війну", в якій нібито Росія не бере ніякої активної участі. Втім, вторять думці Путіна й окупаційна влада ДНР і ЛНР, стверджуючи, що Україна перестала дотримуватися "мінських домовленостей", і відмовилася від обмежень на диверсійні та наступальні дії на "лінії зіткнення".

Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео

Нагадаємо, що 30 березня 2021 року в Верховній Раді України зробили заяву щодо ескалації збройного конфлікту на Донбасі, №5312.

Парламентарі закликали міжнародну спільноту, законодавчі органи інших держав, а також парламентські організації усього миру засудити агресивну політику РФ щодо України, і розширити міжнародний економічний і політичний вплив на країну-агресор, з метою припинення військових дій. Примусити до виведення окупаційних військ, і озброєння з території нашої країни, до абсолютного відновлення незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Крім цього, в документі підкреслили, що необхідно вжити всіх необхідних заходів для розслідування випадків істотних порушень міжнародних правових норм в ході військової агресії Росії проти нашої країни, в тому числі вчинення формуваннями Російської Федерації військових злочинів і злодіянь проти людяності.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський вважає електронні версії паспортів безпечнішими, ніж звичайні, паперові.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Росія перенаправила до кордону з Україною ще 25 тактичних груп.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Володимир Путін уникає переговорів "нормандського формату".