Депутат Харківської міськради від Партії "Опозиційна платформа - за життя" Саїд Джавід вказав у декларації про доходи в розділі "Рухоме майно" африканського лева.

Згідно з декларацією депутата за 2020 рік, "лева африканського чіпованого" він придбав у травні 2017 року, за якою ціною-невідомо, пише "Depo.Харків" з посиланням на дані НАЗК.

Джавин і лев, фото: Сегодня

Крім дикої тварини в декларації Джавіда було задекларовано кілька квартир і будинок на 1043,4 кв.м, а також земельні ділянки.

Пересувається депутат на автомобілі Bentley Continental 2006 року випуску. Однак у декларації він не вказаний.

Джавід володіє 70% акцій ТОВ "Євро мед", 50% ТОВ "ЄВРОПАРТНЕР Фінанс" і керує громадською організацією "Союз афганців України".

Розмір заробітної плати в декларації не вказано. У графі доходи він написав, що отримує 60 тисяч гривень від оренди майна, 288,9 тисяч грн від надання в оренду майна ТОВ "Вайн Хантерс" і 228,9 тисяч грн доходу від відчуження рухомого майна.

Готівкою Джавід зберігає 2,5 млн грн.

Нагадаємо, що в Україні примусять до проходження "нульового декларування".

Цього вівторка, 30 березня 2021 року, в Верховній Раді України, на минулому позачерговому засіданні, 245 народних депутатів підтримали в першому читанні президентську ініціативу № 5153 від 25 лютого 2021, що передбачає податкову амністію.

Прийнятим проектом закону передбачається грошовий збір з вартості задекларованих активів. Детальніше: 2,5 відсотка при переведенні активів в облігації внутрішньої державної позики, якщо вони були придбані з 1 січня до 20 червня 2021 року(до подачі декларації про доходи); 9 відсотків - для коштів, які знаходяться за кордоном і не будуть переміщені в Україну; 5 відсотків - за умови, що нерухомість, майно та фінанси узаконені.

Раніше Hyser писав про те, як карантинні обмеження можуть вплинути на розмір пенсійних виплат для фізичних осіб-підприємців.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про те, за що потрібно сплатити податок.

Нагадаємо, що незабаром українцям необхідно буде заплатити свої податки.