На міжнародній арені стався черговий скандал з обговоренням Донбасу

Вже протягом довгого часу президент України Володимиру Зеленському не вдається зібрати переговори в нормандському форматі, на яких були б обговорені способи вирішення ситуації на Донбасі. Нещодавно, однак, в підготовці переговорів з'явилися абсолютно несподівані події. Про це повідомляє Інформаційний портал "Обозреватель".

Так, у представництві Російської Федерації заявили підготовці до відеоконференції, в якій візьмуть участь Володимир Путін, Ангела Меркель і Еммануель Макрон, на якій крім усього іншого обговорять і загострення на Донбасі. У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на таку ініціативу Росії і підкреслили, що ніякі проблеми України без України обговорюватися не будуть.

Прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко також зазначив, що проблеми на Сході України необхідно розглядати у вже усталеному форматі "нормандських" переговорів, в яких беру участь представники чотирьох держав: України, Росії, Німеччини та Франції.

Крім того, саме у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі в Міністерстві закордонних справ прикладають усіх зусиль, щоб провести переговори в чотиристоронньому "нормандському" форматі, як на рівні лідерів країн, так і на рівні політичних радників.

Зазначимо, що про те, що Росія ініціює переговори з Німеччиною і Францією заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, Росія продовжує обговорення з Берліном і Парижем і за підсумками цих обговорень надасть інформацію. Пєсков наполіг на тому, що прийдешні переговори будуть вестися не в форматі "нормандської четвірки" і в них не братиме участі Зеленський, оскільки крім Донбасу там будуть обговорювати й інші питання.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в українському уряді заявили про те, що після того, як анексований Крим буде деокупований, всі громадяни Російської Федерації будуть відправлені на батьківщину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні стурбовані різким загостренням, яке нещодавно почалося на Донбасі. Колишній президент України і представник в ТКГ Леонід Кравчук пояснив причину російської агресії.

Також "Hyser" писав, що Володимир Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею Конституційного Суду України, підписаний колишнім президентом України Віктором Януковичем.