Леонід Кравчук пояснив, чому Російська Федерація не припинить агресивні дії

Про те, що Росія не бажає зупинятися, колишній президент України, а тепер глава нашої сторони в Тристоронній контактній групі, Леонід Кравчук розповів каналу "Україна24", коментуючи загострення конфліктної ситуації на Донбасі, яке вже призвело до смерті 4 бійців ЗСУ.

За словами Леоніда Кравчука, очікувати того, що окупаційна адміністрація Російської Федерації відійде від своєї філософії, в основі якої лежить знищення України, не варто. Росія як і раніше не бажає бачити в Україні незалежну державу, і, швидше за все, спочатку зробить з нашої країни губернію. Все це є твердою позицією чинного президента РФ Володимира Путіна, думку про яку він висловив багато років тому. Таким чином, очікувати того, що Росія перейде до гуманного способу виходу з ситуації, що склалася - явне перебільшення.

Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео
Бійці ЗСУ на Донбасі. Фото: скріншот Youtube-відео

Україна і зараз виконує домовленості, передбачені "Мінськими угодами"і" нормандським форматом". Однак, наша країна повинна в будь-який момент бути готова до відбиття чергової агресії РФ, оскільки в плани "сусіда" не входить стабілізація конфлікту.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 26 березня 2021 року, четверо українських військовослужбовців загинули в районі населеного пункту Шуми на Донбасі, ще два бійці ЗСУ поранені. Російські окупанти обстріляли позиції нашої армії зі станкових автоматичних гранатометів, мінометів калібру 82 міліметри та важких кулеметів. Все це озброєння заборонено "Мінськими домовленостями". Своєю чергою, українська сторона в ТКГ скликала екстрену нараду, за підсумками якої наша сторона звернулася в ОБСЄ, із закликом почати позачергову зустріч координаційної підгрупи безпеки.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що РФ почала накопичувати військову техніку в анексованому Криму.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що за відсутність на зображення нашої держави окупованих територій, передбачені серйозні штрафи.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Володимир Зеленський розпочав екстрені консультації з керівниками "нормандської четвірки".