Російська Федерація не бажає переходити до мирного врегулювання конфлікту

Про те, що після того, як у вересні 2021 року переговори з Росією не зрушили з "мертвої точки", в ефірі каналу "Україна 24" розповів експрезидент України, а зараз глава української сторони в ТКГ, Леонід Кравчук.

За словами першого президента нашої країни, переговори як в "мінському", так і в "нормандському" форматі зайшли в глухий кут, і жодне з нових питань не вирішене. Особливе здивування викликає той факт, що навіть питання, за якими вже були прийняті домовленості, в підсумку, просто ігноруються Російською Федерацією на стадії виконання, і заблоковані на рівні оновлених пропозицій, оскільки, нібито для їх узгодження необхідні нові алгоритми.

Таким чином, російська сторона не бажає переходити до головного питання - врегулювання ситуації в частині окупованого Донбасу, і тільки підконтрольні РФ збройні формування виконують все, що від них зажадають в Кремлі.

Ситуація на Донбасі. Фото: YouTube, скрін
Ситуація на Донбасі. Фото: YouTube, скрін

Леонід Кравчук підкреслив, що Україна, Франція і Німеччина вже розробили новий сценарій дій, з детальним аналізом, і пропозиціями, що допомагають вийти з тупикової гілки переговорів. Розроблений план відправлений на вивчення в Росію, проте Кремль робить все можливе, щоб ввести в оману світову спільноту, і заперечує наявність подібного плану.

Також, Україна розглядає залучення США, для повноцінної участі в переговорах по Донбасу, враховуючи, що збройний конфлікт на сході нашої країни давно втратив статус локального, і більше схожий на глобальне протистояння різної системи цінностей. Однак, передбачається, що Росія може побажати заблокувати допуск представників Білого дому до цих переговорів, хоча для цього і немає ніяких підстав. Але в тому випадку, якщо РФ не стримає свої апетити, участь США просто неминуче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як у 2014 році РФ мала намір "офіційно" проникнути на територію України.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Володимир Путін, через старечий маразм, переплутав час анексії Криму і нападу на схід України.

А до цього "Hyser" розповідав про те, хто ще може потрапити до списку санкцій РНБО України.