Російська Федерація найближчим часом готова до чергової ескалації і відкритого введення своїх військ на територію України.

Саме так вважає екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак, пише "Обозреватель".

"Сьогодні у Росії немає особливих причин, щоб не піднімати ставки. Вони можуть підняти ставки. Особливо на Донбасі. Цього треба очікувати", - зазначив він.

Політик упевнений, що Москва змінює стратегію і стає більш агресивною у зв'язку з введеними санкціями, а також провалом плану інтеграції Донбасу в Україну на своїх умовах. Крім того, на це впливають майбутні вибори до Держдуми.

Разом з тим високі уми РФ говорять про розірвання відносин із Заходом, населення готують до важких часів, а збройні сили – до відкритого вторгнення в Україну під прапором миротворців, додав Гримчак.

Він наводить як приклад їх слова. "Ми розірвемо всі зв'язки з Європейським Союзом і західним світом", - дублює їх Гримчак, посилаючись на російські телеканали, який він дивився протягом декількох днів.

"Вони готують своє населення до швидкого посилення фінансових, продовольчих проблем в країні саме тому, що" кругом вороги, і вони нас всіляко переслідують", – розповів він.

Гримчак нагадав, що ще у 2014 році планувалося введення в Україну "пофарбованих" під миротворців ООН росіян. Саме тоді українська розвідка зафіксувала кілька таких підрозділів, техніка яких була пофарбована в кольори миротворчих сил ООН. Сьогодні він не виключає такий же варіант.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі розкрили підступний план Путіна щодо початку повномасштабної війни на Донбасі.

Також Hyser повідомляв, що Зеленський хоче подивитися в очі Путіну і задати йому важливі питання.

Нагадаємо, що колишній глава Генштабу Віктор Муженко розповів, за яких умов Україна переможе в конфлікті з РФ.