Ще Нельсон Мандела говорив, що"не варто чекати, що незахищені люди завжди будуть платити податки владі, яка ніяк не відповідає перед ними". Мабуть, мер Києва Віталій Кличко взяв це до уваги і вирішив підстрахуватися на випадок НП оригінальним способом. Він сам кинувся під танк.

Так, "Вічний" чемпіон WBC і чинний мер Києва Віталій Кличко , поряд зі своїми заступниками та головами столичних районів 13 березня взяв участь у бойовій підготовці зі стріляниною у навчальному центрі "Десна". Про це столичний градоначальник повідомив у своєму Facebook , опублікувавши яскраві знімки з Заходу, зокрема як він кидає гранату і лягає в окоп під танк.

Відомо, що ініціатором заходу виступив сам Кличко, так як він переконаний, що керівництво міста повинно мати достатню підготовку, щоб при необхідності захищати жителів і гостей Києва.

"Керівництво міста відповідальне за безпеку в столиці. І має бути готове до будь-яких подій. Багато з нас служили в армії, але навички треба вдосконалювати", - розповів мер Києва.

Учасники навчань пройшли тактичну підготовку, обкатки бойових машин, вправи зі стрільби. За словами військового комісара міста Києва Сергія Клявліна, головною метою заходу було відновити навички володіння зброєю і знання тактики ведення бою, а також освіжити знання з організації роботи Штабу територіальної оборони і дій посадових осіб в умовах небезпеки.

"Сьогодні всі учасники навчань із завданнями впоралися і показали досить високий рівень підготовки", - цитує слова Клявліна прес-служба Київської міськради.

За словами мера Києва, такі заходи на полігоні "Десна" будуть регулярними для керівництва міста.

Зазначимо, що якихось 5 місяців тому Віталій Кличко вже їздив на полігон вчитися рятувати людей у разі надзвичайних ситуацій. Тоді йому потрібно було освоїти дві навички: впоратися з кістковим пістолетом і протиопікової пов'язкою.

Раньше "Нуѕег" писав про те, що влада Києва розглядає збільшення вартості проїзду в метро з 8 гривень до 20.

Також наш портал повідомляв, у Києві показали секретну станцію метро, яка розташована на правому березі.

Нагадувати, у Києві планують побудувати цілих 100 станцій метро.