Між суддями КСУ спалахнув конфлікт через вільне крісло Тупицького

Судді Конституційного Суду України влаштували словесну перепалку через крісло відстороненого голови КСУ Олександра Тупицького. Про це повідомляє інформаційний портал "Укрінформ".
Так, конфліктна ситуація виникла між заступником голови КСУ Сергієм Головатим і суддею Олександром Литвиновим. Повідомляється, що перший під час розгляду справи щодо конституційності закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" зайняв місце Олександра Тупицького.
Все почалося з того, що Литвинов зробив зауваження заступника голови КСУ, запитавши, чи змінювалася схема розсадження в залі. Головатий не став відповідати на запитання колеги. Литвинов не зупинявся і наполегливо продовжував просити колегу покинути зайняте місце і пересісти на своє. Суддя зазначив, що Головатий не має ніякого права, сідає на крісло Тупицького, оскільки не є головою Конституційного Суду. В той самий час Головатий просто ігнорував невдоволення судді і продовжував засідання на місці на місці глави КСУ.
Варто відзначити, що у зв'язку з відстороненням Олександра Тупицького засідання Великої Палати суду проходять під головуванням його заступника Сергія Головатого. Підкреслюється, що інцидент з кріслом Тупицького стався вперше, адже до цього Головатий виконував покладені на нього зобов'язання зі свого місця.
Нагадаємо, що указ про відсторонення Олександра Тупицького був підписаний Главою держави Володимиром Зеленським 29 грудня минулого року. Відзначається, що Тупицький був відсторонений від посади судді КСУ на два місяці. Тупицький у свою чергу вирішив оскаржити рішення гаранта у Верховному суді. 1 лютого стало відомо про подачу позову. Однак очікуваного результату це не дало, так як в кінці лютого Володимир Зеленський видав ще один указ про продовження відсторонення Тупицького з посади ще на один місяць.

Також Hyser повідомляв, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко мітить на посаду прем'єр-міністра. Також політик зробила заяву про коаліцію з фракцією "Слуга народу".

Крім того портал Hyser інформував, що глава держави Володимир Зеленський розповів про грандіозні плани, які хоче здійснити в 2021 році.