Леонід Кравчук зробив неочікувану заяву щодо окупантів

Нещодавно окупанти пригрозили, що будуть виходити з режиму тиші. За словами Леоніда Кравчука, голови української делегації в ТКГ, наші військові будуть відповідати на всі дії агресора, передає інформаційний портал Суспільне.

Перший президент України підкреслив, що в разі, якщо окупанти стануть відкривати вогонь по позиціях Збройних сил України, то ми будемо дзеркально відповідати ворогу. За думкою Леоніда Кравчука, в цьому питані взагалі немає іншого варіанта, бо ніхто не стане просто спостерігати за тим, як наших захисників вбивають і називати це провокацією з боку окупанта. Коли мова йде про обстріли та смерті, вважає Леонід Кравчук, це вже не провокація, а повноцінна війна.

Також голова української делегації в ТКГ зауважив, що саме окупанти порушують Мінські угоди, а також не виконують ті заходи, які були ухвалені Радою Безпеки ООН. Вже буквально всі бачать, що порушують домовленості тут саме представники Російської Федерації, впевнений Кравчук.

Нещодавно Кравчук також казав, що, на його думку, найближчим часом точно домовитися з Росією не вийде. Перший президент України пояснив свою думку тим, що мета роботи Тристоронньої контактної групи – це реінтеграція непідконтрольних Україні територій, однак у країни-агресора плани зовсім інші. До речі, зі слів Кравчука, під час перемовин представники Росії намагаються показати, що вони не є учасниками конфлікту, хоча це не відповідає дійсності.

Варто зазначити, що режим тиші окупанти порушують доволі часто: практично кожен день військові повідомляють про такі випадки. При цьому представники Операції Об'єднаних сил завжди запевняють, що в разі необхідності наші захисники зможуть дати відсіч ворогу. Тим часом окупанти часто використовують ту зброю, яка заборонена Мінськими угодами, намагаючись безпідставно звинуватити Україну в їх невиконанні.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що він готовий на те, щоб російські літаки будуть знаходитися на білоруських базах.

Також повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про свої враження про Володимира Путіна. Очільник МВС поділився своїми спогадами про самміт нормандської четвірки.

Крім того, в Росії відреагували на заяву Байдена про Крим. Варто нагадати, що американський президент заявив, що США не стануть визнавати анексію українського півостріва.