Міністр внутрішніх справ розповів про своє враження про Володимира Путіна

Останній саміт в нормандському форматі відбувся ще 9 грудня 2019 року. Тоді в українську делегацію увійшов і голова МВС Арсен Аваков. В своєму інтерв'ю виданню "Гордон" Арсен Борисович розповів, яким тоді, під час зустрічі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини, був Володимир Путін.

Арсен Аваков уточнив, що не мав змоги поспілкуватися з Володимиром Путіним особисто, однак міг спостерігати за його поведінкою. Так, голова Міністерства внутрішніх справ впевнений, що Володимир Путін виглядав тоді дуже втомленим. Крім того, Аваков помітив, що на нормандському саміті президенти країни-агресора був чимось роздратований. За думкою Арсена Борисовича, Путіна дратувала стійкість та впевненість в перемовинах представників України.

При цьому Арсен Аваков не помітив того, чи не дивився Путін саме на нього якось зневажливо. Міністр внутрішніх справ зазначив, що на той момент взагалі про це не думав, так як були більш важливіші справи. Тим самітом Аваков залишився задоволений. Особливо він виділив те, що президент Володимир Зеленський під час спілкування на саміті не забув сказати і про анексований Крим. Крім того, за думкою Авакова, цей рік пройшов доволі спокійно і Україна займає позицію без ілюзій.

Варто зазначити, що були чутки про те, що наступний саміт відбудеться в 2020 році, однак цього так і не сталося. Можливо, через пандемію коронавіруса. Тепер же нормандський саміт можуть провести вже в 2021 році. Однак точної дати поки що ніхто не називає.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, за якої умови він був би готовий піти зі своєї посади. Неочікувана заява голови МВС.

Також повідомлялося, що часто з'являються чутки про те, що Арсен Аваков в майбутньому може стати прем'єр-міністром країни. Тепер голова Міністерства внутрішніх справ прокоментував це. Стало відомо, чи хоче Аваков зайняти таку посаду.

Крім того, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, які реформи планують в МВС вже на цей рік.