Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про готовність України у разі чого протистояти удару президента Росія Володимира Путіна.

Таким чином, він упевнений, що навіть якщо глава Кремля вирішить піти в наступ в найнесподіваніший момент, наша країна буде до цього готова. Аваков зазначив, що український уряд розуміє, з ким має справу, і тому підготував план на випадок будь-якого удару з боку Росії. Відповідну заяву чиновник зробив в інтерв'ю Дмитру Гордону, пише "Українська правда".

Аваков заявив, що Україна готова до удару Путіна, фото: Укрінформ

Також Арсен Аваков уточнив, що обмірковувалися різні версії щодо того, як і коли може бути щось зроблено. На кожен випадок, за його словами, були розроблені свої плани: відкриті, закриті, секретні, таємні накази.

Водночас Аваков стверджує, що не вірить у тотальний наступ росіян, оскільки від цього в першу чергу постраждають вони самі. Зрозуміло, Україна теж матиме втрати, але не більше їх. Міністр навів у приклад події в Білорусі та Росії, зазначивши, що це всім показало наступне: "Колос на глиняних ногах".


До слова, незважаючи на те що Аваков вважає, що вторгнення не буде, повністю виключати все ж таку ймовірність не можна, так, як відомо, що Росія продовжує перетворювати територію анексованого Криму в негласну "військову базу", оснащуючи його різною військовою технікою, а також озброювати бойовиків на Донбасі.

Раніше "Hyser" писав про те, що на Донбасі чергове загострення. Схоже, що ситуація виходить з-під контролю.

Також наш портал повідомляв, що Міноборони планує списати з озброєння радянські позашляховики УАЗ.

Нагадуємо, що у небі над Кримом пролетів прапор України з посланням для кримчан. Відомо, що дану акцію організували з нагоди Дня опору російській окупації півострова.