Президент України Володимир Зеленський вирішив прищеплюватися індійською вакциною Covishield.

На його думку, цей препарат один з найкращих у всьому світі. Варто відзначити, що вакцинувався від COVID-19 Зеленський у вівторок, 2 березня, про що повідомляє прес-служба Офісу президента, пише "Кореспондент".

Зеленський прокоментував свою вакцинацію, фото: twitter.com/zelenskyyua

Український президент акцентував увагу на тому, що вакцина Covishield є дуже якісною і боятися вакцинуватися не потрібно. У будь-якому випадку, як зазначив Зеленський, це необхідно зробити, щоб остаточно побороти COVID-19, адже зробити це тільки засобами захисту неможливо.

Також Володимир Зеленський зізнався, що хоч сам і перехворів коронавірусом, в його організмі дуже низький рівень антитіл, тому він вирішив пройти вакцинацію. Як і належить, перед щепленням глава держави дав письмову згоду на отримання вакцини.


Лікарі його попередили про можливий побічний ефект - підвищення температури. Однак Зеленський вважає, що в цьому нічого страшного немає, оскільки подібний симптом може спостерігатися після кожної вакцини.

У зв'язку з цим, він закликав усіх не боятися і не вірити неправдивій інформації про те, що вакцина, отримана Україною, нібито небезпечна. Український глава підсумував, що вакцинація - це процедура неминуча, адже тільки з її допомогою можна подолати пандемію і повернутися до звичайного способу життя.

До слова, на сьогодні в Україні число інфікованих COVID-19 становить 1,4 млн осіб, з них 27 480 - померли внаслідок ускладнень від хвороби, а 1,21 млн - вижили.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий вітамін, який пом'якшує перебіг коронавірусної хвороби.

Також наш портал повідомляв, що міністр охорони Здоров'я Степанов першим з чиновників вакцинувався проти COVID-19.

Нагадуємо, що в МОЗ розповіли, коли можуть вакцинувати без черги.