В Міністерстві закордонних справ розповіли про скандал в посольстві

Про цю ситуацію повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці в соціальній мережі. Як виявилося, очільник МЗС відкликав одразу два співробітника з-за кордону через те, що їх підозрюють в корупції.

Як виявилося, порушників затримали на кордоні. Відомо, що це були співробітники українського посольства в Польщі. Зазначається, що ці представники нашого посольства намагалися провезти на територію держави велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Тим часом голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що замовчувати такі випадки він не збирається. Також не він не буде, зазначив міністр, покривати ти, хто хотів порушити правила.

Так, рішенням очільник МЗС України цих представників українського посольства в Польщі вже відкликати. Вирішити всі формальні питання Дмитро Кулеба планував лише за кілька годин, а робота тих людей на їх посадах вже завершилася. Крім того, за словами міністра, враховуючи цю інформацію про порушення, буде проведено дисциплінарне розслідування. Вже за його результатами, підкреслив Дмитро Кулеба, він буде готовий до ухвалення якихось рішень з цього питання.

Крім того, міністр закордонних справ України додав, що всі представники Міністерства закордонних справ обов'язково будуть співпрацювати з представниками правоохоронних органів. Від правоохоронців, підкреслив Дмитро Кулеба, в Міністерстві закордонних справ будуть чекати швидкого та неупередженого розслідування.

Також повідомлялося, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, які країни відкриються для України вже з 1 березня. Так, стало відомо про кілька нових безвізів.

Крім того, Дмитро Кулеба розповів, з якими труднощами під час пандемії можуть стикнутися українські туристи. З'явилися подробиці.