У МЗС України попередили інші країни світу про нарощування РФ ядерного потенціалу в незаконно анексованому Криму

Про те, що тривала агресія Росії проти нашої країни ставить під загрозу не тільки Україну, а й світову спільноту, під час проведення "Конференції з роззброєння-21" заявив глава Міністерства закордонних справ Дмитрій Кулеба.

Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Захоплення Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

Кулеба підкреслив, що конференція є важливим майданчиком, на якому можна вести переговори про розробку нового політичного і правового інструментарію, що дозволяє контролювати озброєння. Також глава МЗС запевнив усіх учасників у тому, що наша країна готова посприяти подальшому відновленню повної ефективності конференції про роззброєння, взявши посильну участь у створенні домовленостей, що стосуються заборони на виробництво як матеріалів для ЯО, так і речовин, призначених для створення ядерних вибухових пристроїв.

На думку Кулеби, Україна готова брати участь у розробці універсальних міжнародних законодавчих норм, що дають повноцінні гарантії безпеки для всіх країн-учасниць, які не мають власного ядерного озброєння, але підписали "договір про нерозповсюдження ЯО". Також міністр зупинився на фактах, згідно з якими РФ нехтує міжнародними домовленостями про контроль на ядерною зброєю, роззброєння і нерозповсюдження ЯО. Зокрема, після того, як Росія окупувала півострів, на захопленій території почалося нарощування ядерного потенціалу, що не відповідає "без'ядерному" статусу, присвоєного українському Криму.

Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео
Донбас. Фото: скріншот Youtube-відео

Таким чином, захоплення півострова Крим, і військова агресія РФ на Донбасі, повинні розглядатися як глобальна військова експансія на південь і схід всього Європейського континенту.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Збройні Сили України продовжуватимуть навчання за військовими стандартами НАТО.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Олександр Лукашенко заявив про територіальне злиття Російської Федерації та Білорусі.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що Керченський міст до Криму може розвалитися на частини вже до весни цього року.