Український Президент Володимир Зеленський намагається врятувати свої стрімко падаючі рейтинги санкціями щодо опозиційних депутатів і неугодних телеканалів. Про це на своєму інформаційному порталі написала популярна італійська телеведуча Анналіза Кіріко.

Журналістка зазначила, що поки увага світової громадськості прикута до ситуації з російським опозиціонером Олексієм Навальним, глава Української держави вирішив завдати удару по своїй опозиції.

«У той час як весь світ зосереджений на справі Навального, ситуація в Україні не така вже й інша. З 2019 року при владі перебуває колишній комік Володимир Зеленський, репутація якого падає через невиконані обіцянки і у зв'язку з відсутністю боротьби з пандемією COVID-19»,-написала телеведуча.

Далі вона уточнила, що за повідомленням італійської щотижневої газети "Corriere della Sera«, довіра до Зеленського впала, і це послужило причиною того, що український Президент» неохоче, але обов'язково «ввів санкції проти опозиційного депутата Тараса Козака, тим самим» заткнувши рот" трьом популярним опозиційним телеканалам.

"Щоб виправити ситуацію, він фактично відправив Козака під арешт, забравши у нього паспорт, заблокувавши його рахунки і майно», – підкреслила Італійська журналістка.

Кіріко зазначила, що Партія " опозиційна платформа - за життя» заявила, що відстоюватиме права незалежних засобів масової інформації через міжнародні суди, а також зажадала імпічменту Президента Зеленського.

Нагадаємо, народний депутат України, голова політради партії " опозиційна платформа - за життя» Віктор Медведчук заявив, що, підписавши незаконне рішення РНБО, глава держави не замислюючись залишив без роботи 1500 співробітників трьох телеканалів, 634 з яких журналісти. Парламентарій підкреслив, що він і його політсила будуть захищати працівників каналів, які постраждали від свавілля і від узурпації влади, а також глядачів, яких обмежили в праві на отримання об'єктивної і справедливої інформації.