До вступу України в НАТО залишилося зовсім небагато часу

Серед перших осіб України вже не перше десятиліття обговорюється можливість вступу нашої країни у НАТО, однак, схоже, до цієї події залишилося відносно небагато часу. Про це в інтерв'ю інформаційному порталу " Укрінформ" заявити прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Не так давно, з 9 по 11 лютого, прем'єр перебував у Бельгії, де обговорювалася можливість вступу України до Північноатлантичного альянсу. За підсумками офіційного візиту Шмигаль заявив про те, що все, що залишилося зробити українським Збройним силам — повністю перейти до військових стандартів НАТО. Відразу після цього в організації приймуть рішення про прийняття до свого складу України.

Заяву Йенса Столтенберга, генерального секретаря НАТО, Шмигаль назвав важливим політичним сигналом про те, що Україна готова вступити в НАТО. У фразі про відкриті для України двері НАТО, за словами прем'єра, вкладена вся суть всіх його переговорів зі Столтенбергом.

Що стосується плану дій щодо членства, то зараз українські представники активно наполягають на паралельному з Грузією курсі, де теж активно готуються до вступу в альянс. Крім України і Грузії до вступу готується і Молдова, однак, Грузія, за словами Шмигаля, поки виривалася вперед, тому важливо, щоб Україна не відставала і якомога швидше увійшла в План дій щодо членства. Тому в 2021 році пройдуть спільні навчання українських солдатів з солдатами НАТО. На цих навчаннях українські військовослужбовці зможуть продемонструвати свій рівень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про продовження карантину і назвав нову дату, з якої в силу вступлять нові обмеження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона в Тристоронній контактній групі розповіла, в якому випадку вона піде на компроміс у переговорах з Російською Федерацією щодо Донбасу.

Також "Hyser" писав, що 14 лютого стався нещасний випадок-на Донбасі троє українських військовослужбовців підірвалися на мінах.