При висадженні розсади у відкритий ґрунт вкрай важливо стежити як за погодою, так і за температурою ґрунту найближчими днями, щоб забезпечити оптимальні умови зростання.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб перевірити готовність ґрунту, використовуйте звичайний ртутний термометр та виміряйте температуру на глибині 12–15 см.
Для кожної культури існує своя мінімальна температура ґрунту:
При +4 ° C: можна сміливо сіяти холодостійку зелень, таку як кріп, петрушка, шпинат і морква.
При +5°C: час садити буряк і горох.
При +8°C: можна починати садити цибулинні культури, такі як цибуля та часник.
При +10°C: грунт достатньо прогрітий для картоплі, редиски та ріпи.
+12°C: можна садити томати.
При +15°C: підходить для більш теплолюбних культур, таких як розсада огірків та перців.
При +18°C: тільки тоді можна безпечно садити найвибагливіші до тепла культури — баклажани, дині та кавуни.
Так, дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете уникнути помилок ранньої посадки та забезпечити своєму саду найкращий старт для продуктивного сезону.
Нагадаємо, як виростити солодку, пружну та хрумку моркву: чим поливати город у травні для врожаю мрії
Раніше «hyser» повідомляв, що врожай солодкої та великої вишні зберете відрами: підгодуйте цим дерева у травні і не відрізніть від полуниці
Як повідомляв «hyser», як назавжди позбутися бур'янів на городі, в саду та будь-якій ділянці: чудо-розчин за копійки