При висадженні розсади у відкритий ґрунт вкрай важливо стежити як за погодою, так і за температурою ґрунту найближчими днями, щоб забезпечити оптимальні умови зростання.

Щоб перевірити готовність ґрунту, використовуйте звичайний ртутний термометр та виміряйте температуру на глибині 12–15 см.

Для кожної культури існує своя мінімальна температура ґрунту:

При +4 ° C: можна сміливо сіяти холодостійку зелень, таку як кріп, петрушка, шпинат і морква.

При +5°C: час садити буряк і горох.

При +8°C: можна починати садити цибулинні культури, такі як цибуля та часник.

Цибуля, город, зображення із вільних джерел
Цибуля, город, зображення із вільних джерел

При +10°C: грунт достатньо прогрітий для картоплі, редиски та ріпи.

+12°C: можна садити томати.

При +15°C: підходить для більш теплолюбних культур, таких як розсада огірків та перців.

При +18°C: тільки тоді можна безпечно садити найвибагливіші до тепла культури — баклажани, дині та кавуни.

Так, дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете уникнути помилок ранньої посадки та забезпечити своєму саду найкращий старт для продуктивного сезону.

Нагадаємо, як виростити солодку, пружну та хрумку моркву: чим поливати город у травні для врожаю мрії

Раніше «hyser» повідомляв, що врожай солодкої та великої вишні зберете відрами: підгодуйте цим дерева у травні і не відрізніть від полуниці

Як повідомляв «hyser», як назавжди позбутися бур'янів на городі, в саду та будь-якій ділянці: чудо-розчин за копійки