Ні для кого не секрет, що 6 серпня на українсько-російському кордоні утворився новий фронт. Так, ось уже майже місяць Україна утримує суттєву територію Курської області. За словами Володимира Зеленського, ЗСУ утримуватимуть захоплені російські території протягом "необмеженого часу", щоб змусити президента РФ Володимира Путіна сісти за стіл переговорів. Стало відомо, як до цього ставляться росіяни.

Зазвичай росіяни вважали себе першими серед рівних серед європейських і азіатських народів. Саме тому царська імперія, і сталінський, і постсталінський СРСР активно намагалися русифікувати Україну, країни Балтії та інші народи силою загнані до Радянського Союзу.

Операція українських військ у Курській області стала для більшості громадян Росії шоком. Ще б пак, росіяни, які вважають себе під захистом ядерної зброї, дозволяли неодноразово речі, про які інші нації навіть подумати боялися. І тут Україна вирішила частково перенести поле битви зі своєї території на територію окупанта.

Опитування "Левада-Центру" показало, що 94% росіян знають про операцію ЗСУ в Курській області. Понад те, 51% уважно відстежують розвиток подій. А ось 46% "щось чули" про неї, "але не в деталях" і 6% нічого про настання не знають.

Майже всіх респондентів (91%) непокоїть операція на Курщині. Дуже турбує - 63%, швидше за турбує - 28%)

Але серед респондентів знайшлося 9% і тих, кого цей наступ не турбує.

Серед причин, які викликають у громадян РФ занепокоєння: "жертви серед мирного населення" (41%), "напад на територію Росії" (25%), а також "слабкість та непідготовленість влади" (11%).

Опитування проводилось з 22 по 28 серпня. У ньому взяли участь 1619 росіян віком від 18 років. Статистична похибка вбирається у 3,4%.

До речі, згідно з недавнім опитуванням московського фонду "Громадська думка", 28% росіян зазнають обурення або незадоволення діями російського уряду, зокрема і через Курську операцію. Адже ще наприкінці липня цей показник становив 18%.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Лікарі безсилі: Путін не зміг без папірця згадати назву Курської області

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"