Ні для кого не секрет, що Білорусь свого часу дозволила Путіну здійснити вторгнення російської армії зі своєї території, надавши Росії найкоротший наземний шлях до столиці України Києва. То ж не дивно, що Євросоюз, Канада та США застосували щодо білоруської влади санкції. От тільки Олександр Лукашенко раз за разом повторює, що його країна жодним чином не бере участі в війні на Україні.

А от за даними української розвідки, навіть зараз білоруські збройні сили під виглядом навчань зосереджують у Гомельській області, що біля північних кордонів України, значну кількість особового складу. Зокрема, Білорусь стягнула туди танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку. Крім того, зафіксовано присутність найманців колишньої ПВК "Вагнер" на глибині до 50 кілометрів від кордону.

В свою чергу на зустрічі, яка була присвячена актуальним питанням інформаційної політики, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна ніколи не буде вести бойові дії за межами своєї території. Більше того, за словами Лукашенка, Білорусь не воюватиме доти, доки ворог не прийде на її територію.

Про це написав підконтрольний Лукашенку канал Пул Первого.

"Погано стає від того, що я читаю ці огляди світових засобів масової інформації: "Та Лукашенко то, та він це...". Та він завтра "аддасць загад - пойдуць туди" (віддасть наказ - підуть туди, - Ред.). Жодних наказів, щоб іти за межі нашої країни не було і не буде. Ми тільки тоді будемо воювати, коли прийдуть до нас із поганими намірами. Ось і все", - заявив Лукашенко.

"Те ж саме щодо української кризи [так Лукашенко називає російську війну проти України]. Абсолютно зрозуміла, чесна політика від нас", — додав білоруський диктатор.

Водночас Лукашенко відмовився говорити щодо скупчення білоруської техніки біля кордонів з Україною.

Читайте також:

Такого ніхто не очікував: Лукашенко розповів про хитрий план – воювати на боці України

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили