Ні для кого не секрет, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко завжди намагався всидіти на двох стільцях. Ще б пак, то він називає Євросоюз "найближчими сусідами" і каже, що не може відмовитись від цього ринку. Разом з тим Лукашенко завжди заявляв, що підтримає Росію "у разі агресії з боку України".

"Я ніколи не буду на боці того націоналістичного чаду, який сьогодні відбувається в Україні, розумієте. Я робитиму все для того, щоб Україна стала нашою. Вона наша, Україна, там народ наш. Це не емоції. Це мої тверді переконання. Якщо ми, не дай Боже, опинимося, якщо Росія опиниться перед агресією з боку України, ми в тісній зв'язці – економічно, юридично, політично – будемо з Росією. І юридично – це головне", - неодазово заявляв Лукашенко.

І от на "Республіканській педагогічній раді", яка відбулася 27 серпня, Олександр Лукашенко вирішив підняти свою значущість і заявив, що наразі йому пропонують варіанти співпраці з "різних боків".

При цьому Лукашенко традиційно не уточнив, хто саме і що йому пропонує, і не навів жодних інших деталей, а лише у своїй звичайній манері розповів, що білоруси живуть "у надскладний час".

Його слова цитує президентський портал.

Лукашенко прибув на цей захід, аби поспілкуватися щодо проблем із набором абітурієнтів в університети країни, однак вирішив поговорити про політику. Він заявив, що на нього "виливаються" поради «плюнути на цю росію» та «відвернутися» від неї. За його словами, його просять «тут відступити, там звільнити», а також воювати на боці України, поки «до того кордону ми війська НАТО під Смоленськ заведемо».

«Мені сьогодні вносять пропозиції з усіх боків, які ми прийняти не можемо на 99%», — каже він.

Після цього він порадив освітянам робити свою справу, поки він буде "робити свою справу разом зі своїми колегами в уряді, вищими посадовими особами".

"Ми живемо в надскладний час. Я не кажу про те, що на півдні в нас війна йде. Що ці скажені на Заході готують проти нас. Ми повинні це тримати в полі зору. Що нам треба в цій ситуації – країну, махину цю (маленька Білорусь – вона не така маленька, коли займаєшся нею загалом), розвернути із Заходу на Схід. Треба забезпечити, щоб тебе прийняли на Сході. Слава богу, у нас це виходить, але це важка робота", – підсумував Лукашенко.

До слова, раніше Олександр Лукашенко заявив, що мета "Спеціальної воєнної операції" (так росіяни називають війну в Україні - УНІАН) вже досягнута. Він додав, що в Україні вже немає "нациків".

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть