Протерті джинси, тьмяні сорочки, брудні шкарпетки – головний біль кожної людини. Ще б пак, не всі знають як відіпрати брудний одяг швидко, якісно і без нервів. Господині з Туреччини підказали, що додавання солі при кожному пранні має низку переваг.

Так, наприклад, турецькі господині не знають, що таке старий пожовклий тюль, адже, як виявилося, відбілити старі пожовклі фіранки простіше простого. Потрібно лише 3-5 ст.л. найпростішої великої кухонної солі змішати зі 100 г будь-якого прального порошку та розчинити у теплій воді, приблизно 5 л. Далі замочуємо тюль на 5-6 годин у такому розчині, а потім стираємо на делікатному режимі в машинці.

Для профілактики пожовтіння та посеріння після кожного прання тюльову фіранку можна замочувати на 15 хв у слабкому сольовому розчині (5 ст. л на 5 л води).

Так само і білі речі, випрані із сіллю, набувають свого первозданного кольору. Для цього потрібно взяти 3 столові ложки солі на 1 літр води. В отриманому розчині потрібно замочити речі на 2 години, а потім ретельно прополоскати.

Також слід знати, що сіль чудово випрає навіть найскладніші плями - кров та вино. Щоправда, в обох випадках доведеться спочатку одяг замочувати. Інструкція проста:

  • насипте 1-2 ст.л на пляму;
  • залийте речі 1-2 літрами холодної води;
  • залиште на 30-40 хвилин.

Потім одяг можна прати у машинці.

А ось при додаванні солі у відсік для прального порошку вже після першого прання буде помітно, що порошок із завданням видалення бруду впорається краще, плями легше будуть відпрати, а кондиціонер для прання взагалі не знадобиться.

Так, додавши одну столову ложку солі у відсік для ополіскувача (з квіткою), можна вирішити низку проблем:

  • речі, випрані з сіллю, стають яскравішими і насиченішими;
  • сіль у рази краще вимиває, виполіскує порошок з одягу, навіть у режимі швидкого прання, що особливо важливо для алергіків;
  • речі, випрані з сіллю, сохнуть набагато швидше;
  • махрові рушники після прання із сіллю стають пишними, м'якими та яскравими.
А якщо додати 4 ст.л солі у відсік для порошку, його кількість можна вдвічі зменшити.

Якщо ж одну чайну ложку солі г рубого помелу додати в барабан пральної машинки і виставити високу температуру прання (80-90 градусів), це дуже добре почистить пральну машинку.

Які ефекти від додавання солі в барабан пральної машинки:
  • Видаляє вапно та накип із барабана, грибок та бактерії, таким чином продовжує термін життя техніки.
  • Усуває неприємний запах у машинці.

Читайте також:

Не сядуть і не зіпсуються: проста хитрість при пранні вовняних речей, про яку не всі знають

Прання навіть не знадобиться: як без проблем очистити рукави та комір пуховика від бруду

Спати буде набагато приємніше: хитрощі, які допоможуть освіжити постільну білизну без прання