Здавалося б, що немає нічого простішого, ніж зварити таку звичайну крупу, як гречка. Однак, іноді можуть виникнути труднощі, пов'язані з тим, що ця каша під час приготування пригоряє.

Досвідчені господині розповіли, що сода допомагає не лише нейтралізувати специфічний запах крупи, а й завдяки такому інгредієнту каша не підгорятиме.

Важливо розрахувати кількість соди, щоб вона не зіпсувала страву. Варіть гречку звичайним способом.

При цьому важливо дотриматися технології додавання соди в гречку: всипати її потрібно зовсім трохи, 1/5 чайної ложки або буквально на кінчику ножа в самому кінці варіння. коли гречана крупа вже набрякла. Після додавання соди доварювати гречку на повільному до випаровування рідини.

Також цей інгредієнт виштовхне на поверхню всі лусочки та бруд, якщо гречка перед процесом приготування була недостатньо промита.

Читайте також:

Це справжнє пекло: у Росії прорвало потужну дамбу, затоплює цілі села, росіяни благають небеса про пощаду

Про таке мріяли навіть діти депутатів: у покинутому гаражі знайшов рідкісний автомобіль "Ява"

Українцям розповіли про телефонні номери з новим кодом: що потрібно знати