Якщо вірити статистиці, то у травні 2024 року 8 із 10 росіян свято вірили, що їхній президент Володимир Путін може забезпечити стабільність у країні та захистити народ від будь-яких втручань ззовні. Ось тільки операція Сил оборони України на території Курської області Росії багато змінила у свідомості росіян, особливо прикордонних регіонів.

Так, за словами сенатора від штату Арізона Марка Келлі, "українці зробили щось непередбачуване, що може справді змінити перебіг цього конфлікту". Іншими словами, дії української армії на Курщині поставили російського диктатора Путіна у скрутне становище.

Про це заявив сенатор 18 серпня у прямому ефірі передачі "Обличчям до нації" на телеканалі CBS, пише Politico .

Марк Келлі впевнений, що ЗСУ прорвали кордон не для того, щоб окупувати частину Росії, а щоб показати росіянам, що Путін не всесильний і не може їх захистити у власних будинках, хоча й придумав собі імідж "незрівнянного захисника".

За словами Келлі, понад 100 тисяч росіян лише за 10 днів стали вимушеними переселенцями, залишивши свої будинки і тепер кожен із них на своїй шкурі відчуває те, що Путін творив в Україні з 22 лютого 2022 року.

"Він (Путін. – Ред . ) завжди намагався охарактеризувати себе як людину, яка захищатиме Росію. Я думаю, що його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони дещо під загрозою", – сказав американський законодавець

Також Келлі відповів на питання щодо його ставлення до того, що американська зброя зараз використовується Збройними силами України на території Росії.

"Це моя позиція. Українці зазнали незаконного нападу з боку Володимира Путіна. Він навмисно вбиває жінок, дітей, старих людей. Це було незаконне вторгнення. <...> З моменту вторгнення, тобто вже понад два роки, ми періодично, як ви знаєте , переоцінюємо, як ми збираємося поводитись щодо використання українцями допомоги у сфері безпеки, яку ми їм надаємо. І я думаю, що доцільно продовжувати вивчати їхні потреби", - додав він.

Він зазначив, що США мають продовжувати допомагати Україні зброєю, і закликав Білий дім прискорити постачання.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть