Українські журналісти побували на Курщині та показали обстановку в Суджі.

Наступ ЗСУ в Курській області триває з 6 серпня 2024 року. При цьому напередодні, 14 серпня 2024 року, стало відомо, що українські військові просунулись на окремих напрямках від 1 до 3 кілометрів і нині контролюють 74 населені пункти регіону.

Що ж стомується містечка Суджа Курської області, то українські захисники взяли його під свій контроль ще 9 серпня.

При цьому вранці 9 серпня російський державний канал Russia Today оприлюднив слова мера міста Віталія Слащова, який сказав, що в Суджі "все нормально".

"Йде евакуація, Суджа наша. Ось і весь коментар", - цитує Слащова ТАСС.

Після приходу ЗСУ, першими Суджу в Курській області РФ відвідали журналісти ТСН. Вони поспілкувались з місцевими жителями і стало зрозуміло, що Росія своїх громадян кинула напризволяще.

Так, місцеві мешканці, які залишилися у місті, скаржаться, що їх не просто не вивезли, а взагалі - не повідомляли про евакуацію і зараз ними опікуються українські військові.

"Спасібо мужикі, хоть ви нас нє кінулі", - дякує один з місцевих мешканців, який живе у підвалі.

У місті залишилося щонайменше сотня людей, серед яких і діти. Люди вже тиждень живуть у підвалах, бо бояться авіабомб, які скидає їхня ж російська армія. У них критично мало їжі та води.

Місцеві мешканці дякують ЗСУ за гуманітарну допомогу та вважають, що диктатор Володимир Путін не усвідомлює про ситуацію в Курській області.

До слова, мешканці Суджі, яким вдалося втекти із прикордонних населених пунктів, ображені на російську владу через її брехню про евакуацію.

"Бардак повний, ніякої евакуації не було, всі брешуть. Люди самі їхали. Ми виїжджали, сподіваючись повернутися наступного дня, бо ніхто нас ні про що не попереджав. В одних трусах. Кинуто все. Нічого нема. Ніхто нічого не каже. Ми зустрічаємо суджан на вулицях Курська, і всі шоковані, бо адміністрація нікого ні про що не попередила. Нічого не було підготовлено", - каже чоловік, що самотужки втік із Суджі.

Читайте також:

Це вже повний крах Росії: скільки у Путіна залишилося літаків для ударів по Україні

Тепер Путіна проклинатимуть по всій країні: у Росії повністю перестав працювати Youtube - росіяни завили

Тепер не дивуйтесь: в Україні вводять нові гроші – як вони виглядатимуть