Кожен городник знає, що серпень це період, коли потрібно зібрати стиглі плоди, захистити посадки від хвороб та підготувати багаторічні рослини до осені. Але, як виявилося, зовсім не обов'язково наприкінці літа залишати грядки порожніми.

І справді, коли до холодів ще майже половина сезону, тобто ще шанс виростити кілька корисних і потрібних рослин на місці, що звільнилося.

Горох

Посіяний на початку серпня, він починає поступово встигати наприкінці вересня. З початком дощової погоди стручки наливаються вологою, стають смачнішими.

Редис

Оскільки довжина світлового дня у серпні стрімко скорочується, можна не побоюватися, що редиска стрілюватиметься. Вибирайте для посіву будь-які сорти, що сподобалися, і гібриди цього овочу.

Буряк та морква.

І ці коренеплоди можна посіяти повторно. Вони відрізнятимуться соковитістю та насолодою.

Але без недоліків не обійдеться: коренеплоди, напевно, виявляться невеликими і не будуть придатними до тривалого зберігання.

Капуста

Ранньостиглі сорти цвітної, кольрабі, білокачанної, брюссельської капусти цілком підходять для серпневої посадки. Щоправда, такі качани не годяться для тривалого зберігання, і їх потрібно буде з'їсти якнайшвидше.

До речі, посаджена в серпні капуста не буде сильно вразливою перед шкідниками та недугами.

Вибирайте насіння скоростиглих або ультрашвидкостилих сортів, які дозрівають не більше ніж за 60 днів.

Огірки

Огірки потрібно підбирати обов'язково ранні, скоростиглих сортів. Можливо, рясного літнього врожаю ви вже не отримаєте, проте молоді хрусткі огірочки будуть на вашому столі до морозів.

Спаржева квасоля

Стручкового різновиду властивий більш тривалий період вегетації, тому повторно вирощують тільки спаржеву. Важливо!

  • Для посадки овочів у серпні землю необхідно підготувати в такий спосіб, щоб у ній активізувалися корисні мікроорганізми. Насамперед потрібно звільнити обрану ділянку від бур'янів, внести нітрофоску і полити водою з розчиненими мікроелементами.

Читайте також: