Національний банк України випустив модифіковані банкноти національної валюти, доповнивши їхній дизайн гаслом сучасної України: "Слава Україні! Героям слава!".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Голова Національного банку України Андрій Пишний наголосив на важливості цього кроку, підкресливши, що гроші є не лише платіжним засобом, а й символом державності, який відображає незламність українського народу та сучасний етап у формуванні нації.

"Віддаючи належне незламності нашого народу, закарбовуючи цей переломний момент у народжені української нації, який ми сьогодні проживаємо, ми додаємо на всі банкноти наше гасло, яке звучить по всьому світу", – наголосив очільник НБУ.

Національний банк повідомив, що нові банкноти з'являться в обыгу:

  • з 08 серпня 2024 року – номіналами 500 та 1000 гривень;
  • з 23 серпня 2024 року – номіналом 50 гривень;
  • у наступні роки – номіналами 20, 100 та 200 гривень.

Який дизайн модифікованих банкнот

У правій верхній частині на зворотному боці модифікованих банкнот розміщено патріотичне гасло: "СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!". Крім того, на лицьовому боці модифікованих банкнот розміщено підпис Голови Національного банку України Андрія Пишного, на зворотному – рік випуску.

А ось всі інші елементи дизайну та захисту модифікованих банкнот відповідають банкнотам номіналами 500 гривень зразка 2015 року, 1 000 гривень зразка 2019 року та 50 гривень зразка 2019 року, зображення та описи яких розміщені на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Модифіковані банкноти як законний платіжний засіб перебувають у обігу разом з іншими банкнотами відповідних номіналів попередніх років випуску.

Натомість громадянам не потрібно спеціально обмінювати банкноти старого зразка.

Читайте також:

Світла немає, зате виплатять по 3 тисячі гривень: кому з українців пощастить за допомогою

Трамп закликав відмовитися від допомоги Україні – лише у борг. Що він ще розповів

Відкладайте гроші вже зараз: хто отримає перші штрафи від ТЦК у розмірі 17 тисяч гривень