Українська армія день у день продовжує знищувати російські літаки на фронті. Наприклад, оператори FPV-дронів у Курській області навчилися позбавлятися літаючих бойових "пташок" за допомогою дронів, а українські розвідники відразу планують операції зі знищення аеродромів. Аналітик та авіаційний експерт Костянтин Криволап озвучив мету для українців, щоб звільнити небо від російської авіації.

Так, якщо вірити офіційним даним, то Росія на початку вторгнення в Україну мала 1500 бойових літаків та гелікоптерів стратегічної авіації. При цьому близько 30-40 літаків РФ було зосереджено на авіабазах Білорусі.

Йдеться про приблизно 110-115 одиниць Су-34, близько 120 літаків Су-35, не менше 100-110 штук Су-30, а також багато старих модернізованих типів, наприклад, Су-27 та Су-24. Ось тільки далеко не всі з них задіяні у воєнних діях в Україні.

Так, якщо оцінювати ті бойові літаки, які боїблять Україну, то, на думку авіаційного експерта Костянтина Криволапа, їх близько 80 одиниць. Про це експерт розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами експерта, у Росії за весь час було вироблено 150-160 літаків.

"На мою думку, зараз у росіян залишилося на рівні 80 літаків, придатних для виконання бойових завдань. Інші - виведені з ладу, пошкоджені, перебувають у ремонті тощо", - розповів Криволап.

До речі, варто зазначити, що останнім часом удари нашими безпілотниками по летовищах стали досить потужними.

Наприклад, поразка військового аеродрому в Липецьку, де, за даними Генштабу ЗСУ, базувалися бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 і МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ, дуже серйозна для Росії.

"Це дуже серйозний удар, а якщо помітити, що його завдано одночасно з операцією Сил оборони в Курській області, то це взагалі дуже відмінні новини для нас", - резюмував експерт.

Читайте також:

Це вже повний кінець: росіян змушують іти у штурм на крадених "Жигулях" та мотоциклах

Тривожний дзвінок для Путіна: у Росії вже прямо заявили про крах усієї економіки

Путін уже на волосині: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі і що розпочнеться у разі затяжної війни