Сом – найбільша риба серед прісноводних. В історії бували випадки затримання риби під 300 кг вагою, але це велика рідкість. Найчастіше рибалкам трапляються молоді особини 5-10 кг. У США рибалка впіймав сома вагою 21 кг і встановив одразу два рекорди. Стали відомі подробиці цієї незвичайної риболовлі.

Так стало відомо, що 21 червня американець Джон Тайлер Рутерфорд з округу Уейн, штат Західна Вірджинія у ставку на фермі свого батька виловив справжнього гіганта довжиною 110,52 сантиметра і вагою 21,18 кілограма.

Сом Джона побив рекорд за розміром, встановлений у 2022 році, та рекорд ваги 2023 року. Обидва досягнення належали Алану Беркетту з Мурфілда, який упіймав сома на озері Саут-Мілл-Крік в окрузі Грант.

Про це пише New York Post .

При цьому повідомляється, що Рутерфорд упіймав велику рибу 21 липня, використовуючи вудку своєї дочки та черв'яків.

"Я купив своїй доньці маленьку рожеву вудку за 9,99 долара... Їй 3 роки, і вона може закидати вудку, але не може закинути її. Тому я закинув її, тримаючи вудку в руках, а вона сиділа у мене на колінах" , – розповів він журналістам.

Видання зазначає, що звичайна довжина канального сома становить 22 дюйми (55,8 см), а максимальна зареєстрована довжина – 52 дюйми (132 см), згідно з даними Служби охорони рибних ресурсів та дикої природи США.

"Неймовірні можливості Західної Віргінії для риболовлі продовжують дивувати та залучати рибалок з ближніх і далеких куточків, і це рекордне досягнення демонструє рибальські пригоди світового класу, які може запропонувати наш штат", - сказав губернатор Джим Джастіс.

До речі, у 2024 році американці вже побили рекорди за розмірами тигрової форелі, червоногрудої риби, боуфіну, червоновухого сонячного окуня та чорної краппи.

Читайте також:

Він з'їдається першого ж дня: рецепт апетитного пирога з капустою і рибою в духовці

Її не зустрічали останні 200 років: рибалка виловив рідкісну рибу на звичайну вудку

А ви знаєте, що таке "риба-фіш" від тітки Сари? Рецепт ніжного коропа по-одеськи, від якого ви точно не відмовитеся

Такою стравою ви точно здивуєте всіх: рецепт риби з грибами, запеченої під картопляним пюре