Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Однак, не кожен чоловік на сьогоднішній день готовий стати на захист рідної Батьківщини від рашистської навали. То ж не дивно, що спроби укласти фіктивний шлюб між військовозобов’язаними та жінками, які мають інвалідність, наближаються до рівня масового явища.

Ще б пак, згідно українського законодавства, інвалідність дружини дає можливість військовозобов’язаному не тільки уникнути мобілізації, але й виїхати за межі України.

Більше того, в Україні почали діяти посередники, які допомагають військовозобов’язаним та жінкам з інвалідністю знайти один одного.

Наприклад, Володимир-Волинський міський суд Волинської області на 59 500 грн оштрафував вчительку через те, що вона організувала фіктивний шлюб свого знайомого із жінкою з І групою інвалідності.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області.

За даними суду, підозрювана 2023 року повідомила військовозобов'язаному, що може підшукати йому жінку з інвалідністю, і той таким чином отримає можливість для виїзду за кордон. Згодом вона домовилась із жінкою з першою групою інвалідності про весілля зі знайомим. Після цього чоловік та жінка 1 лютого 2024 року уклали шлюб.

16 лютого 2024 року чоловік намагався виїхати за кордон як особа, що супроводжує свою дружину, в якої є І група інвалідності, але був викритий працівниками ДПС України.

Посередниця була визнана винною у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

Під час досудового слідства жінка уклала угоду з прокурором та визнала провину. Суд визнав педагогиню винною за ч.1 ст. 332 КК України та оштрафував її на 59 500 грн.

Читайте також:

Новий вид коронавірусу FLIRT: як від нього захиститися і для кого він дуже небезпечний

Просто немає слів: росіяни вдарили бомбами по школі на Сумщині, двох братів накрило на місці

Вже бронювання не допоможе: коли ТЦК зможуть мобілізувати навіть тих, хто отримав бронь