У ніч проти 6 червня 2023 року росіяни зруйнували греблю Каховської ГЕС. Тоді вода Дніпра, що ринула, затопила близько 80 населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей, знищивши одночасно Каховське водосховище і поставивши під загрозу життя десятків тисяч людей. Але ж недаремно кажуть, що закон бумеранга незаперечний - його не можна оминути, обдурити, обхитрити, з ним не можна домовитися.

І справді, велика вода знову і знову накриває Росію. Так, 26 липня прорвало дамбу на Кіалімському водосховищі у Карабахському міському окрузі Челябінської області. 29 липня у Сегезькому окрузі Карелії стався прорив дамби на Біломорсько-Балтійському каналі, внаслідок чого загинула одна людина. 4 серпня через паводки у Бурятії прорвало Хонхолойську дамбу, що також призвело до змиву кількох мостів, включаючи понтонні.

У ніч проти 6 серпня Росію знову атакувала вода.

Так, стало відомо, що Дальнереченськ Приморського краю стало підтоплювати через прорив дамби на річці Малинівка.

І хоч представник російського МНС повідомив, що постраждалих внаслідок прориву дамби немає, а потік води поки що слабкий, але жителів мікрорайону М'ясокомбінату влада закликала до евакуації.

Так, міська адміністрація попередила, що рівень води може підвищуватись ще протягом одного-двох днів.

Внаслідок прориву дамби підтоплено вісім будинків, і є загроза затоплення ще 40.

Більшість місцевих жителів відмовляються евакуюватись. Надлишок води перекачують насосами, щоб знизити ризик підтоплення. Фахівці відсипають дамбу на 6 самоскидах.

На місце події вирушили рятувальники, які працюють над усуненням наслідків аварії.

Прорив дамби у Дальнереченську став уже четвертим випадком за останні два тижні.

Читайте також:

Лебедєву, який мріє захопити Одесу та "жерти в ресторанах", порадили спробувати на смак те, що обвисло у Путіна у трусах - відео

Потужні удари по Криму один за одним: тепер ноги Путіна почнуть смикатися ще більше – що відомо

Маємо закінчити війну в Україні: що відомо про другий мирний саміт, який пройде цього року